Bejelentés


Landwirtschafts Simulator


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Szavazás
Landwirtschafts Simulator 2009

Az LWS 2009 egy mezőgazdasági (gép)szimulátor. Tulajdonképpen egy szigeten gazdálkodunk, amelynek központjában a farmunk áll, környékén földekkel, különféle létesítményekkel (templom, világítótorony, malom), utakkal és immáron közlekedéssel is. Így van, most már nem érezzük magunkat annyira elhagyatva a szigeten, ugyan nem nyüzsög az élet, de már ez is valami. Nőtt a gépparkunk is, alapból elég ócska cuccokat kapunk (Lizard, Fendt, Pöttinger márkák), de ahogy gyűjtögetjük a pénzt, úgy vásárolhatunk egyre komolyabb gépeket és munkaeszközöket. Immáron nem szellemek vezetik a gépeket, hanem végre már egy fickó ül be dolgozni és szerencsére rohangálni sem kell annyit, mert a TAB billentyűvel könnyen átpattanhatunk bármelyikbe.A legjobb azonban mégiscsak az, hogy immáron a moddolás hivatalosan is támogatva van és az új gépek berakása most már tényleg gyerekjáték, mindössze a letöltött ZIP fájlokat kell bemásolni a célra készített mappába (vagy lefuttatni egy exe fájlt, ami ugyanezt megteszi helyettünk) és meg is vagyunk. Ezután már megvásárolhatjuk azt a gépállomáson (Fendt Station). A moddolók ráadásul olyan rendesek voltak, hogy legtöbbször pár euróért a miénk is lehet az adott darab. Persze ez nem olyan jó ötlet, mert a begyűjtött sok pénzt így nem tudjuk majd mire költeni (de némi kis trükkel bármelyik gép ára megváltoztatható).
Apropó pénz. Most már nemcsak a kikötőben adhatjuk el terményünket, hanem a malomban vagy akár a sörfőzdében is. Termesztett növényeink száma is megnőtt, egész pontosan négyféle van (búza, kukorica, árpa, repce). A farmunkon mindegyiknek van külön tárolója, de a terményt csak egy helyre kell önteni és az a megfelelő tárolóba kerül. Ez amolyan tranzitállomásként funkcionál, ha eladni akarunk vinni valamit, akkor csak aláállunk a pótkocsival, begyűjtjük a terményt és visszük is a kijelölt helyre, persze oda, ahol a legtöbb zsét adják érte. Utóbbit az időjárás-jelentéssel, GPS térképpel és egyéb adatokkal együtt a PDA-nkból tudhatjuk meg. A játék összetettsége is tovább nőtt, most már például bálázhatunk is (bár ennek pakolása egy kissé macerás). Igaz nem termény, de a gyepkaszálást se felejtsük el, amit zöldtakarmányként tárolhatunk el. Csak az állatok hiányoznak… Na majd jövőre.A talajműveletek, vetés, permetezés a 2008-as verzió óta nem változott (vetésnél persze annyi igen, hogy univerzális vetőgépünkön immáron kiválaszthatjuk, milyen növényt akarunk vetni). Természetesen a modokkal a farmunk és a táj arculatát is teljes mértékben átváltoztathatjuk! Ebben nagy segítségünkre lehet a Giants Editor, amit én még nem próbáltam, de az eredmények igen meggyőzőek (bár a 3D-s modellek, ha jól tudom nem ebben készülnek).

És most jöjjön az a bizonyos feketeleves. A játékmotor még mindig küzd problémákkal (bugos), főleg az ütközéseket kezeli rosszul, ilyenkor gyakran átfordulunk vagy beragadunk. Az is gáz, hogy ha a hátsó kamerát közel húzzuk a tele pótkocsihoz és megpróbálunk belenézni, akkor láthatjuk, hogy az üres, csak egy termény-textúra van a tetején. Mindezek viszont felejthetők, sokat nem ront a hangulaton, viszont remélem, hogy nem süllyed oda, mint az EA SPORTS játéksorozatai, hogy minden évben adunk hozzá egy kicsikét és kiadjuk új programként.A grafika szép, de semmi extrát ne várjunk. Egy kicsit jobb (stabilabb) motort azért el tudnék alá képzelni. A hangokból megint sem sok van, én még hiányolom rádiót a gépekből, nagyot ütne. Mondjuk ez nem GTA. Amúgy figyeljetek oda a sok mod berakásakor, mert nekem már vagy 200MB-nyi gép van benne, de minél többet teszek be annál lassabban tölt be, szóval ilyenkor nem fagy be, csak kicsit várni kell!

Többen szeretnének multiplayer módot, de egy ilyen játékhoz szerintem nincs sok értelme (legfeljebb akkor, ha valaki hajlandó nekem bérmunkába learatni a termést).

Sokat fejlődött a program, de persze még van mit csinálni rajta. Persze ez a rajongótábort nem fogja szétoszlatni, elég csak a fan oldalakra és fórumokra felnéznünk és meglátjuk hogy nagy sikere van.

Szerkeztette:Petrovics Mátyás
Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!